Pszichologus Székesfehérvár

Urbanics Júlia, pszichológus
Mobil: +36-30-96-97-415

Párterápia

Ahhoz, hogy magunkat alakítsuk, és egyben tudjuk tartani, mások szemére van szükségünk.

Stern

Párterápia: a kialakult játszmák felismerésén, korrigálásán van a hangsúly, ill. az elfogadó, értő, az asszertívebb kommunikáció elsajátításában. Ennek hiányában a "szőnyeg alá söprés" történik, amelyben felszínes kapcsolati lét alakul ki, melynek hatására senki sem találhatja meg a helyét, ill. az örömét a családban.

Néhány szó rólam

Az ELTE BTK gyógypedagógiai tanári szakon, majd pszichológia azután szupervízor szakon, Budapesten végeztem. Klinikai szakpszichológusi végzettséget a SOTE-n szereztem.

Több módszertani képzésen vettem részt, felnőtt pszichodráma, hipnoterápia, gyerek játékterápia, bábterápia, gyerek pszichodráma. A SOTE klinikai szakpszichológus képzésén sajátítottam el a kognitív-viselkedésterápia, a Rogersi, és a rövid dinamikusterápia módszertanát.

A pályám kezdetén különösen gyerekekkel, családokkal foglalkoztam. A gyermek természetes nyelve a játék, ami által változik énképe, világképe, kompetenciája, kreativitása. A gyerek pszichoterápia mellett mindig is fontos volt a szülőkkel történő konzultáció, megbeszélés, a család,- ill. párterápia. A felnőttekkel végzett pszichoterápiás munkában különösen a negatív önértékelés, szorongásos, depressziós tünetekkel, kapcsolati problémákkal érkeznek a klienseim.

Több éves intézményvezetői tapasztalatomból tudom, mennyire kell a vezetőnek egy független külső támasz, amit szupervízorként ma már szakmailag csak megerősíthetek. Munkámban fontos a folyamatos tanulás, és a kíváncsiság a másik ember megismerésére.

A gyermekterápiába Kende Hanna vezetett be, aki által betekintést nyerhettem a gyermeki lét csodálatos világába, Bagdi Emőke a szupervíziós csoportvezetésbe, a pszichológia rejtelmeibe adott útmutatást, C. Molnár Emmától a prae-, perinatális (születés előtti és körüli időszak) pszichológiáját, a korai anya – gyerek kapcsolat kialakulásának szépségét, és kialakulható problémáinak kezelését tanulhattam. Nemcsak elméletben, de magánéletemben is átélhettem a veszteségeket, kapcsolatok kialakulását, a gyermeknevelés különböző lépcsőit.

Amivel foglalkozom

  • Párterápia
  • Párkapcsolati problémák
  • Konfliktus kezelés
  • Válás, gyász, krízis helyzetek
  • Szexuális problémák
párterápia

Kérjen segítséget!

párterápia

A legtöbb párkapcsolati probléma megoldható!