Pszichologus Székesfehérvár

Urbanics Júlia, pszichológus
Mobil: +36-30-96-97-415

Konfliktuskezelés

Ahhoz, hogy magunkat alakítsuk, és egyben tudjuk tartani, mások szemére van szükségünk.

Stern

Konfliktuskezelés: Konfliktusaink kezelése visszatérő problémaként jelentkethet életünkben, mely feszültséget, szorongást okozhat. Sokszor úgy érezheti, hogy túl sokat nyel, sokszor kell alárendelődni, mert fél a veszekedéstől vagy éppen egyedül marad a megoldásban, és kénytelen egyedül döntéseket hozni. A problémamegoldó konfliktuskezelés tanulható, ezzel képessé válik érvényesíteni szükségleteit, elképzeléseit. Megfelelő kommunikációval kapcsolatokat erősítő, fenntartó megoldásra juthat. Előnye még, hogy önértékérzete, kompetenciája javul.

Néhány szó rólam

Az ELTE BTK gyógypedagógiai tanári szakon, majd pszichológia azután szupervízor szakon, Budapesten végeztem. Klinikai szakpszichológusi végzettséget a SOTE-n szereztem.

Több módszertani képzésen vettem részt, felnőtt pszichodráma, hipnoterápia, gyerek játékterápia, bábterápia, gyerek pszichodráma. A SOTE klinikai szakpszichológus képzésén sajátítottam el a kognitív-viselkedésterápia, a Rogersi, és a rövid dinamikusterápia módszertanát.

A pályám kezdetén különösen gyerekekkel, családokkal foglalkoztam. A gyermek természetes nyelve a játék, ami által változik énképe, világképe, kompetenciája, kreativitása. A gyerek pszichoterápia mellett mindig is fontos volt a szülőkkel történő konzultáció, megbeszélés, a család,- ill. párterápia. A felnőttekkel végzett pszichoterápiás munkában különösen a negatív önértékelés, szorongásos, depressziós tünetekkel, kapcsolati problémákkal érkeznek a klienseim.

Több éves intézményvezetői tapasztalatomból tudom, mennyire kell a vezetőnek egy független külső támasz, amit szupervízorként ma már szakmailag csak megerősíthetek. Munkámban fontos a folyamatos tanulás, és a kíváncsiság a másik ember megismerésére.

A gyermekterápiába Kende Hanna vezetett be, aki által betekintést nyerhettem a gyermeki lét csodálatos világába, Bagdi Emőke a szupervíziós csoportvezetésbe, a pszichológia rejtelmeibe adott útmutatást, C. Molnár Emmától a prae-, perinatális (születés előtti és körüli időszak) pszichológiáját, a korai anya – gyerek kapcsolat kialakulásának szépségét, és kialakulható problémáinak kezelését tanulhattam. Nemcsak elméletben, de magánéletemben is átélhettem a veszteségeket, kapcsolatok kialakulását, a gyermeknevelés különböző lépcsőit.

Amivel foglalkozom

  • Konfliktuskezelés
  • Kamaszoknak konfliktus kezelő csoport
  • Felnőtt pszichiátriai gondozó
  • Felnőtt egyéni pszichoterápia
  • Gyermek-és ifjúsági pszichiátria
Konfliktuskezelés

Kérjen segítséget!

Konfliktuskezelés

A legtöbb konfliktuskezeléssel kapcsolatos probléma megoldható!