Pszichologus Székesfehérvár

Urbanics Júlia, pszichológus
Mobil: +36-30-96-97-415

Gyermekpszichológus

Ahhoz, hogy magunkat alakítsuk, és egyben tudjuk tartani, mások szemére van szükségünk.

Stern

Gyermek pszichoterápia: a gyermek számára érthetetlen, feloldhatatlan élményeket, melyek szorongást okoznak, sok esetben testi tüneteket, kisebbrendűségi érzést, játékterápiában érzelmileg lereagálhatja, megoldhatja. A terápiás kapcsolatban önbizalma, világképe, önképe javul, kreativitása felszabadul, kompetenciája megerősödik.

Néhány szó rólam

Az ELTE BTK gyógypedagógiai tanári szakon, majd pszichológia azután szupervízor szakon, Budapesten végeztem. Klinikai szakpszichológusi végzettséget a SOTE-n szereztem.

Több módszertani képzésen vettem részt, felnőtt pszichodráma, hipnoterápia, gyerek játékterápia, bábterápia, gyerek pszichodráma. A SOTE klinikai szakpszichológus képzésén sajátítottam el a kognitív-viselkedésterápia, a Rogersi, és a rövid dinamikusterápia módszertanát.

A pályám kezdetén különösen gyerekekkel, családokkal foglalkoztam. A gyermek természetes nyelve a játék, ami által változik énképe, világképe, kompetenciája, kreativitása. A gyerek pszichoterápia mellett mindig is fontos volt a szülőkkel történő konzultáció, megbeszélés, a család,- ill. párterápia. A felnőttekkel végzett pszichoterápiás munkában különösen a negatív önértékelés, szorongásos, depressziós tünetekkel, kapcsolati problémákkal érkeznek a klienseim.

Több éves intézményvezetői tapasztalatomból tudom, mennyire kell a vezetőnek egy független külső támasz, amit szupervízorként ma már szakmailag csak megerősíthetek. Munkámban fontos a folyamatos tanulás, és a kíváncsiság a másik ember megismerésére.

A gyermekterápiába Kende Hanna vezetett be, aki által betekintést nyerhettem a gyermeki lét csodálatos világába, Bagdi Emőke a szupervíziós csoportvezetésbe, a pszichológia rejtelmeibe adott útmutatást, C. Molnár Emmától a prae-, perinatális (születés előtti és körüli időszak) pszichológiáját, a korai anya – gyerek kapcsolat kialakulásának szépségét, és kialakulható problémáinak kezelését tanulhattam. Nemcsak elméletben, de magánéletemben is átélhettem a veszteségeket, kapcsolatok kialakulását, a gyermeknevelés különböző lépcsőit.

Amivel foglalkozom

  • Beilleszkedési problémák
  • Identitás problémák
  • Magatartási, viselkedési, teljesítmény zavar
  • Szorongásos, pszichoszomatikus problémák
  • Elektív mutizmus
  • Enuresis, encopresis
  • Tic zavar
  • Evési zavarok
gyerekpszichológus

Kérjen segítséget!

gyermek pszichológus

A legtöbb gyermekkel kapcsolatos probléma megoldható!