Urbanics Júlia

Jonathan Orange

Mindnyájunknak lehetnek nehéz időszakai, ha Ön úgy érzi, hogy kell valaki,
aki elfogadást, és segítséget nyújthat, keressen fel.

Hogyan?

Szakmai tudással, nagyobb távolságból könnyebben látható a probléma. A döntéseket Ön hozza meg, de egy-egy konfliktus áttekinthetőbbé, kezelhetőbbé válik, és közösen mérlegelhetjük a lehetőségeket. A pszichológus jobban látja a személyiség rejtett tartalékait, erősségeit, gyengeségeit.

A pszichoterápia célja, a nagyobb önismeret, nagyobb magabiztosság, önhatékonyság, mely segít a probléma megoldásban. Így, egy jobb, örömtelibb, egészségesebb életvezetést eredményez.

Egyéni konzultáció: Néhány alkalommal egyéni beszélgetés, meghatározott kérdésben. Ez nem pszichoterápia, inkább személyre szabott beszélgetés.

Fókuszterápia: Heti egy alkalommal találkozunk, egy meghatározott kérdés körbejárása. A fókuszban egy adott probléma, és a személy viszonya áll.

Hipnoterápia: Segítségével mélyen relaxált, (módosult tudatállapotban) imaginatív képek felhasználása. A hipnoterápia lehetőség arra, hogy a tudatalattiban rejlő okokat hozzáférhetőbbé tegyük, az okok feltárhatóvá válnak, és a negatív érzéseket semlegesítsük.

Kognitív-viselkedésterápia: Jó, és hatékony módszer a szorongásos zavarok (pánik, fóbiák, kényszer), hangulati zavarok (depresszió) kezelésére. A módszer a kliens aktivitására, és az egyenrangú terápiás kapcsolat kialakítására, épít. Célja, hogy a negatív automatikus gondolatokat megtanulja „átírni” reális elfogadható gondolatokká, így a negatív szorongató érzések, keltette testi tünetek kezelhetővé, válnak, enyhülnek ill., megszűnnek.

Játék, bábterápia: A szorongó, problémákkal küszködő, lehangolt, esetenként alul teljesítő gyermek a játéktevékenységben örömét leli, ezáltal felszabadul. Szimbolikus formában fejezheti ki szorongásait, ami hozzásegíti a feszültségoldásához, új megoldási módok találásához. Az aktivitás révén segít a gyermek kreativitásának felkeltésében. Jól feldolgozhatóak az agresszív késztetések, szorongásos, hangulati, pszichoszomatikus zavarok, kisebbrendűségi érzés.

Coaching: Magasan kvalifikált üzletembereknek, cégvezetők részére stressztürő képesség növelése, relaxáció, vezetői készségek, kommunikáció,- konfliktuskezelő képesség, asszertivitás fejlesztése, szakmai személyiség fejlesztése.

Szupervízió: A szakmai személyiség fejlesztésének fontos kérdése, hogy megtaláljam, hogy vagyok én a kialakult helyzetben, mi a szerepem? A szupervízió lehet vezetőknek egyéni és csoportos formában, meghatározott készségek, képességek fejlesztésére, vagy esetmegbeszéléssel, esethozással. A szupervízió ajánlott cégeknek, vezetőknek. Egészségügyben, oktatásban, segítő szakmákban dolgozóknak kiégés ellen. Mindenkinek, akik emberekkel foglalkoznak.

Relaxáció (ellazulás): célja, hogy megszüntessék a szorongás testi és lelki tüneteit.- A módszer a test izmainak irányított ellazulásával éri el a szellemi kikapcsolódást. A relaxáció csökkenti a stressz káros hatásait testünkben, javul a szervek oxigén ellátottsága, az anyagcsere gyorsasága 18-20%-kal lassul, javul a közérzete, az endorfin szint emelkedik.